Google
Image Hosted by ImageShack.us
=========MILLIÜLKÜYE BUYRUN=========



Neuer Thread ...


ErstellerThema » Beitrag als Abo bestellenThread schließen Thread verschieben Festpinnen Druckansicht Thread löschen

serbay 
ADMINISTIRATOR
......



Status: Offline
Registriert seit: 29.01.2006
Beiträge: 451
Nachricht senden
...   Erstellt am 12.05.2006 - 22:31Zum Seitenanfang Beitrag zitieren Beitrag melden Beitrag verändern Beitrag löschen


Lodos Fırtınası
Aman o ne lodos firtinasi... Istanbul'un her yani sismis, denizi kabarmis alga dalga, lodos kiyameti desek yerinde olacak... Günlerden 30 Aralık 1911.

Yilbasina bir gün kalmis, evlerde kestaneler çiziliyor, hazirlik
girla...

Vapurlarin kalkis saatleri birbirine girmis, kalkip kalkamiyacaklari bile meçhul. Ama kalkan bir vapura zor bela yetisen dört Galatasarayli oyuncu, dalgalarla mücadele eden vapur'un içerisinde, Fenerbahçe ile oynayacaklari maç'a dogru yol aliyorlardi.. Galatasaray olarak Fenerbahçe karsinda oynadiklari ilk üç maç'ta da galip gelmislerdi, 2-0, 3-0, 5-0, eh, heyecanli degillerdi pek, ama lodos onlari perisan ediyordu.
Kadiköy'e geldiklerinde diger takim arkadaslari ile bulusacaklardi, ama iskelede sadece iki arkadaslarini gördüler. Önce pek üstünde durmadilar, nede olsa Union Kulüp Stat'inda (Fenerbahçe Stati) diger arkadaslarini bulabileceklerini ümit ediyorlardi. Alti Galatasarayli oyuncu yollandilar Stat'a... Baskan Ali sami Yen onlari orada buldu, baska da kimse yoktu. Ali Sami Yen oynamak istiyordu ama sakatti, maç saati de yaklasiyordu, yedi Galatasarayli oyuncunun gözleri saat'in üzerindeydi, ne gelen vardi, ne giden! Aralarinda konusup, oyunun ertelenmesini istediler; Istanbul sehri bir lodos afetine yakalanmis, vapurlar iptal olmus, oyuncular gelememis, bu maç böyle oynanirmi, iptal en dogal hakkimiz diye düsündüler elbette.
Ama rakip takim Fenerbahçe buna razi olurmuydu hiç? Bizim yedi kisi kalmis Galatasaray takimimiza, "Sahaya çikmazsaniz, hükmen yenik sayilirsiniz!" diyip, tutturukluklarina devam edince, Galatasaray ruh'u bunu kaldirirmi, yenileceksek, aslanlar gibi çikariz, saha'da yeniliriz diyip, yedi kisi çikip, oynamayi kabul ettiler. Bir önemli sorunlari daha vardi, kaleci yoktu! Lodos firtinasi yüzünden, kalecimiz de gelemeyenler arasindaydi! Ali Sami Yen kaleci olmayi kabul edince, biri kalede olmak üzere, yedi Galatasarayli Aslan, gururla saha'ya yayiliverdiler.
Ali, Bekir Bircan, Horace Armitage, Celal, Idris, Emin Bülent ve kalede Ali Sami Yen. Hey gidi ASLANLAR hey, yelelerini diklettirip, pençelerini çikarip, gerinip, rakiplerine baktilar. Onbir tane Kanarya, lodos'un da etkisi ile biraz ürperdi ama, içlerinden de kis kis güldüler, arenaya sadece yedi aslan çikabilmis, saha vicik vicik, alirlardi elbet bu maçi! Aman Allahim oda neydi? Saha'da kükreyen aslanlar sanki yüzlerce oluvermisti... Ali Sami Yen'in durdugu kale, rakipleri tarafindan ziyaret bile edilemedi, 90 dakika boyunca top bir adet kere eline bile gelmedi... Aslanlar hem atak yaptilar, hemde kalelerine kimseyi aklastirmadilar. Ne lodos, ne vicik vicik bir saha, nede onbir kisilik rakip takim onlarla bas edemedi.
Galatasaray, Fenerbahçeyi 30 Aralık 1911 günü, yedi kisi ile, 7 - 0
yendi.

Aslan Galatasaray'i lodos afeti bile durduramamis, büyük ruh'u ile, yedi kisi ile oynadigi maç'tan alninin akiyla çikmisti. Yani Infaz gerçeklesmisti.
Evlerinde yilbasi gecesi için kestane çizen aileler ise, haberi alinca çok sasirip, Fenerbahçe kestaneden beter çizilmis diyip, gülüsmüslerdi diye büyüklerimden hep duyarim!!!! O gece lodos tüm gücü ile devam etmis, bizim Aslanlar ise vapurlar iptal oldugundan, geceyi rakiplerimizin evlerinde geçirmek zorunda kalmislardi.
Bence, bizimkiler bir güzel uyumustur da, karsi tarafi tam bilemiyorum! Nede olsa tatli tatli uyurlarken bir iki kükreme sesi çinlatmislardir o evlerde Aslanlarimiz, rakiplerimizin tetikteki uykularini bölen!
Iste Galatasaray ruh'u, inanci ve gerçeklerinden bir tanesi daha.
Bir rivayete göre, ne zaman lodos firtinasi çiksa, rüzgar'in içerisinden bir kükreme sesi yayilirmis Kadiköy semalarina, içleri ürperten, dolana dolana Fenerbahçe Stat'ina yayilan... Ali Sami Yen'in, Ali'nin, Bekir Bircan'in, Horace Armitage'in, Celal'in, Idris'in, Emin Bülent'in sesleri, hani artik bizlere bulutlarin arkasindaki o güzel yerden bakanlarin kükremeleri bunlar.
Bunları okuyunca insanın aklına ister istemez şu soru geliyor biz o maçta ya 11 kişiyle oynasaydık acaba ne olurdu?

Boşuboşuna demiyoruz Gerçekleri Tarih Yazar Tarihi De Galatasaray Diye





Signatur

alemdar ...
ADMINISTIRATOR
......



Status: Offline
Registriert seit: 24.01.2006
Beiträge: 1731
Nachricht senden
...   Erstellt am 12.05.2006 - 23:15Zum Seitenanfang Beitrag zitieren Beitrag melden Beitrag verändern Beitrag löschen


1911 mi he he he he he he he

haydi o zaman alkislayalim



Re Re Re R4 R4 R4 64SS4Y 64SS4Y Cin Con Con . . .





2006 dan haber ver

64L4T4S4R4Y OLMAZSA FENER YANMIS SAYILIR

INANMAYAN ARKADAS


HER SENE 6 PUAN GARANTI GIBI

HER FENERBAHCE 64L4T4S4R4Y MACI ÖNCESI VE SONRASI ASAGIDA



Yer sariydi o gün gök ise lacivert

Cikti onbir yigit sahaya

Her biri birbirinden mert

Baktilar ki gelmis bütün akraba hisim

Günlerden Carsambaydi

Tarih ise 6 Kasim

Tuncay ile Ortega basögretmendi

Fatos ise hirsindan kravat kemirdi

Tutamazdi kimse daha cok gol lazim

Günlerden Carsambaydi

Tarih ise 6 Kasim

Ceyhun dururmuydu öyle

Gördü ki Mondi gollere alisti

Besinci gol aglarla

Iste böyle tanisti

Destan oldu hepsi

Cincon ibret almak lazim

Günlerden Carsambaydi

Tarih ise 6 Kasim

Ümit dayanamadi duruma

Geri kalir miydi bu oyuna

Golünü atti Mondinin yanina

Alti oldu iste neme lazim

Günlerden Carsambaydi

Tarih ise 6 Kasim

Sair der ki bu is burda kalmaz

Cinconun yüzü hic gol görmez

Kadersiz olanin kaderi gülmez

Destan oldu Fenerbahcem

Alkislamak lazim

Günlerden Carsambaydi

Tarih ise 6 Kasim



4 taksitte olur ama !!!!!!!!



[Dieser Beitrag wurde am 13.05.2006 - 02:14 von alemdar aktualisiert]





Signatur

alemdar ...
ADMINISTIRATOR
......



Status: Offline
Registriert seit: 24.01.2006
Beiträge: 1731
Nachricht senden
...   Erstellt am 13.05.2006 - 02:16Zum Seitenanfang Beitrag zitieren Beitrag melden Beitrag verändern Beitrag löschen






Signatur


Ähnliche Themen:
Thema Erstellt von Antworten Forumname
LOGIN OLMA ANLATIM SULTAN 0 radyodostluk
TURKCE ANLATIM BOZUKLUKLARI teacher48 0 tolgakhan1
TURKCEMIZDE ANLATIM BOZUKLUKLARI teacher48 0 tolgakhan1
NASIL YAZI YAZABILIRIM- resimlerle anlatim alemdar 0 albay
Güzel Kus tolgakhan 0 tolgakhan1
Neuer Thread ...

Geburtstagsliste:
Heute hat nur 1 User Geburtstag
rewibar (28)


Preisvergleich


Dieses Forum ist ein kostenloser Service von razyboard.com powered by:
Geizkragen Preisvergleich. Top-Produkt im Preisvergleich: Nokia 3600 slide
Wollen Sie auch ein kostenloses Forum in weniger als 2 Minuten? Dann klicken Sie hier!



Verwandte Suchbegriffe:
güzel anlatim | galatasaray 7 - 0 fenerbahce anlatim
blank